Hvordan startede ebola?

Ebola har nu været en frygtet sygdom siden 2013, men først for nyligt fandt man ud af hvordan den startede og hvorfor den udviklede sig, som den netop gjorder. Ifølge det man har fundet ud af, stammer ebola fra afføring fra nogle flagermus der bor til i bla. Hule træer i Afrika. Så tænker man nok, hvordan det så overhoved kunne komme til at smitte mennesker, for hvem vil i nærheden af ”lort” fra en flagermus? Ja rigtig godt spørgsmål, men det mener man, man også har fundet ud af hvordan det overhoved kunne komme til at ske.

Det første offer

Den første person der døde af ebola var en lille dreng. Man mener at havde fundet ud af, han legede i et hult træ noget tid inden han blev syg og senere døde. Det lykkes at lokalisere det træ og inden i det træ var der flagermus og en masse flagermus ekskrementer og det indeholdte ebola. Så drengen har måtte på et tidspunk havde leget inde i det træ og komme i kontakt med afføring fra de her flagermus og dermed blevet smittet med ebola. Ingen har vidst han var smittet og han var så kommet hjem og begyndt uden nogen vidste det, at smitte en hel masse andre.

Smitte uden at vide det

Noget af det værste ved ebola, er at i starten (De første par dage) er der slet ingen symptomer så ingen tror man fejler noget. Dermed når man at kunne smitte en hel masse før man opdager, man faktisk selv er meget syg og skal i behandling. Desuden i starten tror man bare, man har influenza og slet ikke ebola, da alt peger i retning af en slem omgang influenza. Nogle gange virker det bare som om man har feber og er lidt småsløj og bare skal hvile sig lidt og så er det væk på et par dage.

Kan hurtig smitte en masse

Når man ikke ved om man har det eller ej og man tror bare man har influenza, så kan det meget hurtigt gå helt galt og det er også det, der er sket. For ebola spredte sig som lynet hast og har allerede desværre slået rigtig mange mennesker ihjel. Heldigvis ser det ud til, de er ved at komme mere styr på det og man kan begynde at se lyd for enden af tunnelen og man måske snart kan helbrede ebola.