Her er ebola symptomer

Hvis du gerne vil lære symptomer som ebola giver når de smitter så se dem her.

  1. Feber. Ebola kan i starten overraskende let forveksles med feber. Ofte starte det med at give feber og over 40 grader i temperatur. Det er også en af grundende til man ikke opdager det med det samme og først når det er alt for sent. Vær derfor obs på feber efter en rejse i udlandet eller været sammen eller i nærheden af personer der har været i udlandet for nylig. Opsøg eventuelt din læge hvis du har mistanke.

 

 

Lægen kan tjekke om du har eller ikke har ebola

Kontakt lægen hvis du er i tvivl om du har ebola

2.  Influenza symptomer. Typisk vil tegn på ebola være, at man faktisk tror man har influenza, men faktisk har ebola. Har du været i udlandet og kommer hjem og får influenza eller influenza ligne symptomer, skal du virkelig være særlig opmærksom. Det kan mulig være tegn på ebola, men heldigvis er det som ofte det slet ikke. Dog vær meget opmærksom på det og kontakt din læge per telefon og spørg hvad du skal gøre og hvad du skal stille op. Altid bedre at være på den sikre side, end at tage risikoen og hellere ringe til lægen en gang for meget end en gang for lidt, da det kan ende katastrofalt.

3.  Indre blødninger. En af de andre symptomer på du er smittet med ebola er at du får indre blødninger. At få indre blødninger er meget farligt og du skal akut på sygehuset, da det er livstruende. Ofte vil du få det, hvis ebola har haft lov til at udvikle sig og ikke blevet opdaget i tide. Ingen danskere er endnu døde af ebola og det er mest i Afrika det er et problem, men alligevel skal man passe på og være opmærksom på symptomerne.

4.  Organ svigt. Det sidste symptom på man har fået ebola er at organer begynder at stå af. Har man ebola og ens organer begynder at stå af, er der ikke ret mange chancer tilbage for en og bare spørgsmål om hvor meget tid man har tilbage. Derfor er det meget meget vigtigt at ebola bliver opdaget så hurtigt det kan lade sig gøre. I dag kan men tage en blodprøve for at se om man har det og så har man svar i løbet af 24 timer. Ofte tager man blodprøver 2 dage i træk, for at være helt sikker på man får det korrekte svar.